جمعه, 14 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید


تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید

ته شیر وجود خارجی نداشته و تنها جهت افزایش فروش محصول ، بجای سرشیر سعی شده است از ته شیر (تهشیر) اسفتاده شود. این خامه، غلیظ‌ترین و غنی‌ترین خامه در بین انواع خامه‌ها است. خامه لخته شده به طور سنتی در Devon یا Cornwall درست می‌شده است. به همین خاطر ممکن است این نوع خامه را با نام دیوون (Devon یا Devonshire) نیز شنیده باشید. خامه لخته شده، دارای چربی 55 تا 60 درصد است. این نوع خامه برای پخت و پز و شیرینی‌پزی توصیه نمی‌شود، چرا که در اثر حرارت تکه تکه شده و از بین می‌رود.

خامه لخته یا تهشیر (سرشیر) چیست ؟ 

خامه لخته (انگلیسی: Clotted cream‎) گاهی اوقات با نام‌های دیگر از جمله خامه یا کِرمِ کورنیش و همچنین کِرِم دوون‌شر هم شناخته می‌شود، فراورده‌ای است بر پایه کرم ضخیم که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم از شیر گرم پر چرب گاو با استفاده از بخار یک دیگ داغ اماده و سپس در تابه‌ای کم‌عمق برای خنک شدن تدریجی به آرامی انتقال داده می‌شود، در طول این زمان محتوای کرم افزایش می‌یابد و به اشکال مختلفی همانند لخته شده با تکه شده تغییر شکل می دهد، خامه لخته یک بخش ضروری از وعده غذایی موسوم به چای خامه می‌باشد.

اگر چه منشا این فراورده غذایی به طور قطع مشخص نیست با این حال تولید این نوع لبنیات در مزارع جنوب غربی انگلستان به ویژه شهرستان کورنوال و دوون اهمیت بسزایی دارد، در حال حاضر یکی از بزرگترین تولید کنندگان این فراورده لبنی، رودا در ردروث انگلستان می‌باشد که بالغ بر ۲۵ تن (۲۵۰۰۰ کیلوگرم) تولید روزانه دارد، در سال ۱۹۹۸ موارد حفاظتی جدید تحت عنوان اختصاری (PDO) و با نام کامل نشانه‌های جغرافیایی و تخصص‌های سنتی در اتحادیه اروپا برای این فراورده طراحی گردید که بنا بر دستور اتحادیه اروپا انجام گرفت و بر طبق این موارد، تا زمانی که شیر پایه و تشکیل‌دهنده این نوع خامه در کورنوال تهیه می‌گردد مقدار چربی آن الزاماً می‌بایست ۵۵٪ باشد.

 

 

موارد استفاده خامه لخته شده

  • به شکل سنتی همراه با خامه سرو می‌شود.
  • همچنین برای سرو با میوه‌های تازه و بستنی خوش طعم است.
  • برای پر کردن دسرها ایده‌آل است.
  • در سس‌ها هم به خوبی قابل استفاده است.
  • همچنین یک چاشنی عالی و خوشمزه برای توت تازه است.

 

طرز تهیه خامه لخته شده

برای این کار شما به 2 پیمانه خامه سنگین غیر پاستوریزه نیاز دارید. اما مهم‌تر از آن زمان است. شما باید حداقل 3 روز قبل از اینکه بخواهید از خامه لخته شده استفاده کنید، درست کردن آن را شروع کنید! اما نگران نباشید. مجموع وقتی که در این مدت باید صرف درست کردن آن کنید، شاید به ده دقیقه هم نرسد.
اساس کار این است که خامه سنگین در معرض حرارت ملایم قرار گیرد تا به نوعی سرشیر آن جدا شود. حال دستورالعمل زیر را پی بگیرید.

 

روز اول

1- فر را در دمای 80 درجه سانتیگراد (180 درجه فارنهایت) گرم کنید.
2- 2 پیمانه خامه سنگین را درون یک ظرف کاسه‌ای کم عمق و یا درون ظروف شیشه‌ای (مثل پیرکس) بریزید. مقصود از انتخاب چنین ظرفی این است که خامه در حد 3 یا 4 سانتیمتر در ظرف بالا بیاید و عمق زیادی نداشته باشد. نکته کلیدی این است که ناحیه سطحی بزرگی داشته باشید.
3- خامه را به مدت 12 ساعت با دمای گفته شده و بدون پوشاندن سطح آن درون فر قرار دهید. می‌توانید شب تا صبح این کار را انجام دهید.

 

روز دوم

1- بعد از 12 ساعت حرارت دیدن، یک غشاء یا پوسته بر روی کرم تشکیل می‌شود. باید با دقت ظرف را از فر خارج نمایید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد شود. وقتی خامه سرد شد، ظرف را بپوشانید و آن را به مدت 8 ساعت در یخچال قرار دهید. در واقع می‌توانید این کار را نیز در طول شب بعد انجام دهید.

 

 

 

روز سوم

1- پس از سرد شدن، با ملایمت لایه ضخیم کرم لخته شده را از روی سطح ظرف بردارید. مایع رقیق زیر آن را نیز رها کنید. این کار دقیقا مانند سرشیر گرفتن است.
2- به آرامی این خامه لخته شده را هم بزنید تا یک بافت نرم ایجاد شود. (کرم لخته شده برخلاف انواع دیگر کرم‌ها، نیازی به هم زدن شدید ندارد.)
3- خامه را با شرایطی که در ادامه گفته خواهد شد، در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
نکته: مایعی که در انتهای ظرف باقی می‌ماند، همان شیر است. آن را در ظرفی دردار نگهداری و مصرف کنید. این شیر به خصوص برای کیک پزی و شیرینی پزی، ایده‌آل است.

 

نحوه و میزان نگهداری خامه لخته شده

در یخچال به مدت یک هفته و در فریزر به مدت 2 هفته قابل نگهداری است. این در حالی است که اگر آن را به صورت یخ زده نگه دارید، این مدت به 1 ماه خواهد رسید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
چطور بوهای بد در خانه را از بین ببریم؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با بوهای نا خوشایندی مثل بوی یخچال یا حمام در خانه رو برو شده باشید اگر میخواهید از دست این بو ها رها شوید در ادامه با ما همراه باشید 
ادامه مطلب >
کیف چرمی سفید را چطور تمیز کنیم؟
کیف‌ چرمی سفید جزو وسایل لوکسی است که با بسیاری از لباس‌ها هماهنگ بوده، به آن‌ها می‌آید. در عین حال تمیز نگه داشتن آن‌ها زحمت خاص خود را دارد.  
ادامه مطلب >
تمیز نگه داشتن لباس‌های سفید+نکته ها
لباس‌ های به رنگ روشن همیشه یک نوع نگرانی را برای صاحب آن به دنبال دارد زیرا در تمام این‌مدت فرد نگران کثیف شدن لباس‌های خود است.
ادامه مطلب >
کفش های جورابی، اسپرت و مدل های آن
کفش جورابی یکی از جدیدترین مدل های اسپرت است که هم در مدل های زنانه و هم مردانه تولید و روانه ی بازار می شود. این کفش دارای طراحی متفاوت و به روزی است که سبب شده از ویژگی های فوق العاده ای برخوردار ب...
ادامه مطلب >
لباس های مخمل را چگونه بشوییم؟
پارچه های مخمل جزو پارچه های گرانقیمت محسوب می شوند. بنابراین نگهداری از آنها نیز بسیار مهم خواهد بود. در این مقاله سعی میکنیم تا نکاتی را برای شما جمع آوری کنیم که با رعایت آنها هنگام شستن لباس مخمل...
ادامه مطلب >
انواع ویلچر و کاربرد+تصاویر
ویلچر یا صندلی چرخدار، برای افرادی که توانایی حرکتی ندارند بسیار مناسب است و با توجه به نحوه ی استفاده از آن ها کاربردهای متفاوتی دارند.
ادامه مطلب >
بازی سنگ سنگ چلیپا چگونه است؟
بازی سنگ سنگ چلیپا یکی از بازی هایی که در بالا بردن دقت و توجه، قدرت بازنمایی و تقلید، احساس حالات تن و چهره و افزایش قدرت درک چهره ای به ما کمک می کند که در این مطلب شیوه بازی آن را برای شما آورده ا...
ادامه مطلب >
بیوگرافی و عکس های ایمان صفا بازیگر ایرانی
ایمان صفا متولد 30 آذر 1362 است. وی فارغ التحصیل رشته هنر و معماری از دانشگاه آزاد تهران می باشد. ایمان صفا یک هنرپیشه ایرانی است که فعالیت بازیگری را با حضور در تئاتر آغاز کرده است. از سری کار های ه...
ادامه مطلب >
مخدر نمک حمام چیست و چرا انقدر خطرناک است؟
نمک حمام نوعی مخدر شیمیایی و کاتونین مصنوعی تلقی می شود که اثر روان گردانی دارد. این ماده مخدر پس از 15 الی 20 ثانیه روند تأثیر گذاری بر سلامت جسم و روان را آغاز می کند. مهم ترین نشانه های مصرف نمک ح...
ادامه مطلب >