پنجشنبه, 27 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید


تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید

ته شیر وجود خارجی نداشته و تنها جهت افزایش فروش محصول ، بجای سرشیر سعی شده است از ته شیر (تهشیر) اسفتاده شود. این خامه، غلیظ‌ترین و غنی‌ترین خامه در بین انواع خامه‌ها است. خامه لخته شده به طور سنتی در Devon یا Cornwall درست می‌شده است. به همین خاطر ممکن است این نوع خامه را با نام دیوون (Devon یا Devonshire) نیز شنیده باشید. خامه لخته شده، دارای چربی 55 تا 60 درصد است. این نوع خامه برای پخت و پز و شیرینی‌پزی توصیه نمی‌شود، چرا که در اثر حرارت تکه تکه شده و از بین می‌رود.

خامه لخته یا تهشیر (سرشیر) چیست ؟ 

خامه لخته (انگلیسی: Clotted cream‎) گاهی اوقات با نام‌های دیگر از جمله خامه یا کِرمِ کورنیش و همچنین کِرِم دوون‌شر هم شناخته می‌شود، فراورده‌ای است بر پایه کرم ضخیم که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم از شیر گرم پر چرب گاو با استفاده از بخار یک دیگ داغ اماده و سپس در تابه‌ای کم‌عمق برای خنک شدن تدریجی به آرامی انتقال داده می‌شود، در طول این زمان محتوای کرم افزایش می‌یابد و به اشکال مختلفی همانند لخته شده با تکه شده تغییر شکل می دهد، خامه لخته یک بخش ضروری از وعده غذایی موسوم به چای خامه می‌باشد.

اگر چه منشا این فراورده غذایی به طور قطع مشخص نیست با این حال تولید این نوع لبنیات در مزارع جنوب غربی انگلستان به ویژه شهرستان کورنوال و دوون اهمیت بسزایی دارد، در حال حاضر یکی از بزرگترین تولید کنندگان این فراورده لبنی، رودا در ردروث انگلستان می‌باشد که بالغ بر ۲۵ تن (۲۵۰۰۰ کیلوگرم) تولید روزانه دارد، در سال ۱۹۹۸ موارد حفاظتی جدید تحت عنوان اختصاری (PDO) و با نام کامل نشانه‌های جغرافیایی و تخصص‌های سنتی در اتحادیه اروپا برای این فراورده طراحی گردید که بنا بر دستور اتحادیه اروپا انجام گرفت و بر طبق این موارد، تا زمانی که شیر پایه و تشکیل‌دهنده این نوع خامه در کورنوال تهیه می‌گردد مقدار چربی آن الزاماً می‌بایست ۵۵٪ باشد.

 

 

موارد استفاده خامه لخته شده

  • به شکل سنتی همراه با خامه سرو می‌شود.
  • همچنین برای سرو با میوه‌های تازه و بستنی خوش طعم است.
  • برای پر کردن دسرها ایده‌آل است.
  • در سس‌ها هم به خوبی قابل استفاده است.
  • همچنین یک چاشنی عالی و خوشمزه برای توت تازه است.

 

طرز تهیه خامه لخته شده

برای این کار شما به 2 پیمانه خامه سنگین غیر پاستوریزه نیاز دارید. اما مهم‌تر از آن زمان است. شما باید حداقل 3 روز قبل از اینکه بخواهید از خامه لخته شده استفاده کنید، درست کردن آن را شروع کنید! اما نگران نباشید. مجموع وقتی که در این مدت باید صرف درست کردن آن کنید، شاید به ده دقیقه هم نرسد.
اساس کار این است که خامه سنگین در معرض حرارت ملایم قرار گیرد تا به نوعی سرشیر آن جدا شود. حال دستورالعمل زیر را پی بگیرید.

 

روز اول

1- فر را در دمای 80 درجه سانتیگراد (180 درجه فارنهایت) گرم کنید.
2- 2 پیمانه خامه سنگین را درون یک ظرف کاسه‌ای کم عمق و یا درون ظروف شیشه‌ای (مثل پیرکس) بریزید. مقصود از انتخاب چنین ظرفی این است که خامه در حد 3 یا 4 سانتیمتر در ظرف بالا بیاید و عمق زیادی نداشته باشد. نکته کلیدی این است که ناحیه سطحی بزرگی داشته باشید.
3- خامه را به مدت 12 ساعت با دمای گفته شده و بدون پوشاندن سطح آن درون فر قرار دهید. می‌توانید شب تا صبح این کار را انجام دهید.

 

روز دوم

1- بعد از 12 ساعت حرارت دیدن، یک غشاء یا پوسته بر روی کرم تشکیل می‌شود. باید با دقت ظرف را از فر خارج نمایید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد شود. وقتی خامه سرد شد، ظرف را بپوشانید و آن را به مدت 8 ساعت در یخچال قرار دهید. در واقع می‌توانید این کار را نیز در طول شب بعد انجام دهید.

 

 

 

روز سوم

1- پس از سرد شدن، با ملایمت لایه ضخیم کرم لخته شده را از روی سطح ظرف بردارید. مایع رقیق زیر آن را نیز رها کنید. این کار دقیقا مانند سرشیر گرفتن است.
2- به آرامی این خامه لخته شده را هم بزنید تا یک بافت نرم ایجاد شود. (کرم لخته شده برخلاف انواع دیگر کرم‌ها، نیازی به هم زدن شدید ندارد.)
3- خامه را با شرایطی که در ادامه گفته خواهد شد، در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
نکته: مایعی که در انتهای ظرف باقی می‌ماند، همان شیر است. آن را در ظرفی دردار نگهداری و مصرف کنید. این شیر به خصوص برای کیک پزی و شیرینی پزی، ایده‌آل است.

 

نحوه و میزان نگهداری خامه لخته شده

در یخچال به مدت یک هفته و در فریزر به مدت 2 هفته قابل نگهداری است. این در حالی است که اگر آن را به صورت یخ زده نگه دارید، این مدت به 1 ماه خواهد رسید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
مرکز فروش عمده سبزی خشک شده
سبزی خشک یکی از مواد غذایی ارزشمندی است که خانم های ایرانی در غذاهای خود از آن استفاده می کنند. با پیشرفت علم و تکنولوژی و توسعه فروشگاه های اینترنتی کمتر کسی از روش قدیمی برای خرید وسایل مورد نیاز خ...
ادامه مطلب >
توصیه های طب سنتی برای تقویت و رشد سریع موها
مو نقش مهمی در زیبایی شما دارد اگر موهایتان خشک یا چرب است آنها را تقویت کنید و اگر سفید شده و ریزش دارد ار روغن گیاهی برای رشد مجدد آن ها بهره ببرید.
ادامه مطلب >
طرز تهیه شیرینی سوت شیرنیسی؛ساده و خوشمزه
شیرینی شیر یکی از شیرینی های سنتی آذربایجان و مراغه است که از ترکیب شیر و شکر تهیه می شود و بعد از غلیظ شدن این ترکیب را مدام هم می زنند تا حالت پف دار مثل تافی پیدا کند و به عنوان جایگزین قند یا تاف...
ادامه مطلب >
جلوگیری از لاغر شدن صورت
یکی از آزاردهنده ترین موارد در زیبایی چهره لاغری زیاد صورت می باشد که البته با استفاده از روش های بسیار مناسب می توان برای درمان لاغری صورت اقدام کرد.
ادامه مطلب >
چگونه درآمد و فروش خود را چند برابر کنیم؟
اگر فروشنده هستید و از حقه های فروش بی خبرید پیشنهاد میکنم با این حقه ها آشنا شوید و میزان فروش را به صورت شگفت انگیز افزایش دهید.
ادامه مطلب >
انواع ظروف سنگی و خواص آن ها
امروزه انواع ظروف آشپزخانه به اندازه ای زیاد شده است که می توان گفت به تعداد سلایق گوناگونی که وجود دارد ظروف آشپزخانه نیز وجود دارد. در این بین ظروف سنگی نیز برای خود جایی باز نموده و در سایز و ابعا...
ادامه مطلب >
خواص فلفل سفید که شما را شگفت زده می‌کند
فلفل سفید و فلفل سیاه از یک گیاه به عمل می آیند ولی روش فراوری ، زمان چیدن و خشک کردن آن ها با هم متفاوت است. فلفل سفید در واقع مغز میوه فلفل محسوب می شود که بعد از فرایند تخمیر و خشک شدن به بازار عر...
ادامه مطلب >
کنار کباب چی بچینیم و چه مخلفاتی بزاریم
اغلب کباب‌ها به همراه مخلفاتی در اطراف آن سرو می‌شوند و چنانچه این مخلفات در کنار کباب نباشد فرد لذت کافی را از غذایی که می‌خورد نمی‌برد. امکان دارد مخلفات کباب‌ در نگاه اول جزء خصوصیتهای یک کباب‌ عا...
ادامه مطلب >
نکات مهم قبل از خرید گردنبند اسم طلا
برای خرید گردن بند اسم چه نکاتی را باید در نظر بگیریم. خرید گردنبند اسم سه بعدی مناسب تر است یا مسطح. انتخاب سازنده مناسب برای خرید گردنبند اسم طلا  سه بعدی و دست ساز چگونه است؟ با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >