یکشنبه, 09 اردیبهشت,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟


چرا نباید برنج پخته شب‌مانده را دوباره مصرف کنیم؟

هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است.

اگر از کسانی هستید که برنج زیادی درست می کنید و هربار برنج می ماند و برنج پخته مانده را در وعده ی بعدی مصرف می کنید، حتما این مقاله را بخوانید.

 

هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

غذای مانده در سرسفره های ایرانیان از اتفاقات رایج است که به دلایل مختلفی ممکن است غذا باقی بماند که از دلایل اصلی آن می توان به عادت بانوان ایرانی به زیاد پختن غذا اشاره کرد. از آنجایی که برنج از مواد غذایی اصلی سفره های ما ایرانیان به شما می رود اتفاق ماندن غذا بر سر برنج هم می آید و بسیاری از افراد برنج مانده را نگه می دارند و در وعده ی بعدی مصرف می کنند. مصرف برنج پخته مانده اشتباه بزرگی است که ممکن است خطرات جبران ناپذیری را ایجاد کنند به همین دلیل دانشمندان توصیه می کنند که هرگز برنج پخته مانده را مصرف نکنید!

 

باید دقت داشت که هرگز نباید برنج پخته شده که در فضای آزاد به مدت چندین ساعت مانده است را مصرف کرد چرا که در برنج مانده، باکتری به نام "باسیلوس سرئوس" رشد می کند که خطرناک است. 

مواد سمی حاصل از این باکتری موجب گرفتگی عضلات اسهال و تهوع شدید می شود.

 

مضرات برنج پخته مانده:

آشنایی با باکتری خطرناک باسیلوس سرئوس در برنج پخته مانده

مسمومیت غذایی باسیلوس سرئوس یک توصیف کلی است همچنین دو نوع مشخص از گونه های بیماری ایجاد شده توسط دو متابولیت مشخص ایجاد می گردد. 

گونه ی اسهالی بیماری بوسیله ی پروتئینی با وزن مولکولی بالا ایجاد می شود در حالیکه بنظر می رسد نوع استفراغ آور بیماری توسط پپتید مقاوم به حرارت با وزن مولکولی کم ایجاد می شود.

 

طبیعت بیماری :

نشانه های بیماری ایجاد شده توسط باسیلوس سرئوس اسهالی و مسمومیت غذایی ناشی از آن، مشابه نشانه های مسمومیت غذایی کلستریدیوم پرفریژینس می باشد. 

اولین نشانه ها، اسهال آبکی، دردهای ماهیچه ای شکمی، و درد حاصله بمدت 15 – 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده می باشد.

 

استفراغ ممکن است همراه با اسهال باشد. اما استفراغ نسبتا شایع تر است. در بیشتر مواقع نشانه ها در مدت 24 ساعت بروز می کند. نوع تهوع آور مسمومیت غذایی به کمک نشانه های تهوع و استفراغ طی زمان 0.5 تا 6 ساعت پس از مصرف غذای آلوده، شناسایی می گردد.

 

همچنین درد عضلات شکمی و گرفتگی آن و یا اسهال ممکن است رخ دهد. طول دوره ی نشانه های بیماری کمتر از 24 ساعت است. نشانه های اینگونه از مسمومیت غذایی به موازات مسمومیت غذایی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. برخی از زیر گونه های باسیلوس سویتیلیس و باسیلوس لیشنی فرمیس از گوشت مرغ و گوسفند پدید آورنده ی مسمومیت غذایی جدا شده است.

 

باکتری مضر در برنج پخته مانده:

این ارگانیسم ها اثبات کننده ی تولید سموم بسیار مقاوم به حرارت می باشد که ممکن است مشابه سم تهوع زای مشابه باسیلوس سرئوس باشد. 

حضور تعداد زیاد باسیلوس سرئوس (بیشتر از 10 به توان 6 ارگانیسم بر گرم) در غذا ، نشان دهنده ی رشد فعال ارگانیسم ها در رسیدن آن به مرز خطر آفرینی برای سلامتی می باشد.

 

تشخیص علائم بیماری در انسان :

تعیین باسیلوس سرئوس بوسیله ی یک محلول شناساگر در یک ماده ی غذایی نیازمند:

1. جداسازی گونه های مشابه سروتیپی از غذاهای مشکوک یا مدفوع یا استفراغ بیمار 

2. جداسازی تعداد زیادی از سروتیپ های شناخته شده ی باسیلوس سرئوس که موجب بیماری های غذایی می گردند و جداسازی آنها از مدفوع، استفراغ و یا هوای آلوده.

3. جداسازی باسیلوس سرئوس از غذاهای مشکوک و تعیین میزان انتروتوکسین زایی آن به کمک تست سرمی (سم مولد اسهال) یا تست بیولوژیکی (اسهال و استفراغ) می باشد. 

سریع ترین راه اولیه ی شناخت نشانه های شکل استفراغ آور بیماری، همراه ساختن آن با برخی غذاهای شاهد که اغلب برای تشخیص نشانه های این نوع مسمومیت غذایی کافی است، می باشد.

 

غذاهای وابسته :

انواع متعددی از غذاها شامل گوشت ها، شیر، سبزیجات و ماهی با گونه ی اسهالی مسمومست غذایی در ارتباط هستند. 

برو گونه ی تهوع آور مسمومیت به طور عمومی با محصولات برنج در ارتباط است. به هر حال سایر محصولات نشاسته ای مثل سیب زمینی، پاستا و انواع پنیر نیز با این نوع مسمومیت در ارتباط می باشند.

منبع : alodoctor.com

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
هر آنچه باید در مورد علم (علامت) عزاداری بدانید.
 همزمان با آغاز ماه محرم به سراغ دو نسل علم ساز می رویم؛ یکی 25 ساله و دیگری 41 ساله. «محمد خردجو» در حال شستن و سوار کردن قطعات طوق است. (طوق یک سینه بزرگ است که تنها یک تیغه دارد و با تصویر انواع م...
ادامه مطلب >
کلاه کپ چیست ؟
کپ یا گپ، نوعی قطعه است که برای اتصالات لوله و کور کردن آن لوله استفاده می شود. که هردوی این واژه را برای کلاه بکار می برند. و هر نوع کلاه لبه داری که دربخش پوشش سر گود باشه را کلاه کپ یا گپ می گویند...
ادامه مطلب >
خرید پیراهن مشکی محرم
باز هم ماه محرم، ماه عزاداری برای امام عاشقان از راه رسیده است و همه ما با پوشیدن پیراهن سیاه به استقبال و سوگواری برای این ماه می رویم.
ادامه مطلب >
نحوه تهیه مربای انجیر در منزل + نکات و ترفند ها
مربا انجیر یکی از انواع مرباهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که که مانند انواع مرباها به عنوان صبحانه یا عصرانه سرو می شود. این مربای خوش طعم را می توانید به همراه خامه صبحانه ، کره یا انواع پنکیک ها...
ادامه مطلب >
در مورد لنت پارس بیشتر بدانید
لنت چرخ جلو پراید پارس بهترین لنت ترمز تولید ایران بوده که کیفیت و قیمت بسیار مناسبی دارد. این لنت دارای دو نمونه سبز و آبی می باشد.
ادامه مطلب >
کارت هدیه دیجی کالا
کارت هدیه دیجی‌کالا راهکاری هوشمندانه برای هدیه دادن به عزیزان، نزدیکان و دوستان است. کارت‌های هدیه دیجی‌کالا تنوع زیادی دارند و امکان انتخاب از بین میلیون‌ها کالای مختلف موجود در فروشگاه اینترنتی دی...
ادامه مطلب >
هرآنچه باید در مورد ثبت نام خودرو بدون قرعه کشی بدانید
فرآیند ثبت‌نام در طرح یکپارچه عرضه خودروهای داخلی از روز گذشته 20 اسفند آغاز شد و تا روز 28 اسفند ادامه دارد و پس از آن نوبت‌دهی به متقاضیان برای دریافت خودرو اعلام می‌شود.
ادامه مطلب >
معرفی شرکت تولیدی بهنان نی ریز - به نان حقیقت
تغذیه مناسب = جامعه سالم ، هنوز هم نان زندگیست
ادامه مطلب >
کله مانکن + ابزاری ضروری برای آموزش
کله مانکن و یا مانکن مو بهترین و کاربردی ترین ابزار مورد نیاز آموزشگاه های آریشگری و افراد علاقمند به آرایشگری می باشد. با استفاده از این محصول هنرجویان شینیون و آرایش مو می توانند همزمان با استاد و ...
ادامه مطلب >