یکشنبه, 09 اردیبهشت,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

آموزش نحوه استفاده از دهانشویه + معرفی و خرید


آموزش نحوه استفاده از دهانشویه + معرفی و خرید

استفاده از دهانشویه جزئی از برنامه روزانه رعایت بهداشت دهان و دندان است که سلامت دندان ها و لثه ها را ارتقاء می دهد. چنین دهانشویه هایی دهان را پس از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن تمیزتر می کند و از آنجایی که مایع است نقاطی را پاکسازی می کند که خمیردندان به آن نقاط دسترسی ندارد.

 

 دهانشویه به هیچ وجه جایگزین مسواک زدن محسوب نمی شود. بنابراین اگر فکر می کنید غرغره کردن دهانشویه میانبری است که شما را از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن معاف می کند و دندان ها و لثه ها را سالم نگه می دارد، بهتر است تجدید نظر کنید!

 

بهداشت دهان با دهانشویه

 

دهانشویه با اهداف متعددی مورد استفاده قرار می گیرد، از جمله رفع بوی بد دهان، مبارزه با پوسیدگی و یا جلوگیری از تجمع پلاک و مواد چسبنده ای که حاوی جرم و میکروب بوده و می تواند به بیماری های دهان منجر شود. کاربردهای اصلی و مزایای جانبی دهانشویه، مکمل رعایت بهداشت دهان است و احساس تازگی و سلامتی به دهان می بخشد.

اگر چه ممکن است دهانشویه دهان را تمیز کرده و طعم تازگی به آن ببخشد، اما برخی از آنها می تواند مضر باشد، زیرا بوی بد و طعم نامطبوع دهان را پنهان می کند، در حالی که این علائم، از نشانه های بیماری های پریودنتال است که موجب التهاب و تخریب ساختارهای حمایتی دندان و پوسیدگی آن می شود. برای پیشگیری از بروز مشکلات دندانی، بهتر است به متخصص مراجعه نمایید تا متناسب با مشکلتان، بهترین دهانشویه را به شما معرفی نماید.

 

دهان شویه چیست؟

دهانشویه مایعی است که می توان دهان را با آن قبل یا بعد از مسواک زدن شستشو داد. دهان شویه معمولاً برای خوش طعم یا خنک کردن دهان مصرف می شود. البته دهانشویه فواید بیشتری دارد که از آن جمله می توان به خارج کردن ذرات غذای باقیمانده بین دندان ها پس از مسواک زدن، پاک کردن پلاک از روی دندان ها و جلوگیری از ابتلا به بیماری های لثه اشاره کرد.

 

mouth wash

 

محتویات و ویژگی های دهانشویه خوب

شایان ذکر است که سودمندی بعضی مواد اولیه اشاره شده در فهرست زیر جای سوال دارد و این که آیا تهیه دهانشویه ای حاوی این مواد با توجه به وضعیت دندان ها و لثه های شما مناسب است یا خیر، به نظر تخصصی دندانپزشک و نیازهای خاص شما بستگی دارد.

  • الکل (انتخاب شخصی): تمام کارشناسان در مضر بودن الکل در دهانشویه هم نظرند، چون الکل دهان را خشک و زخم و التهاب را تشدید می کند و هیچ فایده ضدعفونی کنندگی ندارد.
  • فلوراید (انتخاب شخصی): همان طور که اشاره شد فلوراید ماده بحث برانگیز دیگری است که از یک سو به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند و از سوی دیگر استفاده درازمدت از آن ممکن است عوارض خطرناکی را برای کل بدن به دنبال داشته باشد.
  • فنول (انتخاب شخصی): فنول ماده اصلی موجود در دهان شویه های ضدعفونی کننده ای مانند لیسترین است. شکی نیست که فنول باکتری های پلاک را از بین می برد، اما از این نظر به اندازه کلرهگزیدین مفید نیست.
  • روغن درخت چای (انتخاب شخصی): روغن درخت چای دهان را مرطوب می کند. به علاوه سودمندی آن در درمان خونریزی لثه و زخم های دهان به اثبات رسیده است.
  • کلرهگزیدین: کلرهگزیدین ماده ای ضدپلاک و ضدقارچ است که وجود آن در دهانشویه برای درمان و یا پیشگیری از بیماری های داخل دهان، مانند هالیتوز یا بدبویی دهان ضروری است.
  • پراکسید هیدروژن: این ماده به دلیل اثر اکسیدکنندگی پرطرفدارترین سفید کننده دندان به شمار می آید که میکروب ها را واقعاً از بین می برد و همچنین به دلیل واکنش کف کنندگی ذرات پنهان شده را از دندان ها دور می کند.
  • کلرید سدیم: کلرید سدیم همان نمک طعام است که برای کشتن باکتری ها، کاهش التهاب، التیام زخم ها و تخلیه چرک از دهان پس از انجام جراحی های دهان یا ابتلا به عفونت عالی است.
  •  

استفاده از دهانشویه

 

انواع دهانشویه

دهانشویه ضدعفونی کننده : دهانشویه ضدعفونی کننده احتمالاً پرکاربردترین دهان شویه است که معمولاً حاوی الکل است. این نوع دهانشویه رشد باکتری ها را متوقف می کند و عفونت را از بین می برد.

دهانشویه فلوراید : دهانشویه فلوراید حاوی سدیم فلوراید است که دندان ها را قوی می کند و از آن ها در برابر پوسیدگی محافظت می کند. مراقب باشید که از دهان شویه فلورایددار در مقدار زیاد استفاده نکنید، چون ممکن است برای سلامت عمومی بدن مضر باشد.

دهانشویه زیبایی : دهانشویه زیبایی یا به نظر ما “دهانشویه بی فایده” هیچ اثری بر سلامت دندان، دهان و لثه ندارد و صرفاً برای خوشبو کردن دهان قبل از قرار ملاقات یا مصاحبه شغلی کاربرد دارد.

دهانشویه طبیعی : دهانشویه طبیعی در مدت ده سال گذشته به عنوان جایگزین دهانشویه های الکلی به محبوبیت قابل توجهی دست یافته است. شیوه تاثیرگذاری این نوع دهان شویه غالباً مانند معادل هایی است که برای درمان عفونت یا زخم به کار برده می شود.

 

روش استفاده از دهانشویه

  • دستور مصرف روی دهانشویه، در مورد مقدار استفاده و مدت زمان نگه داشتن در دهان را دقیقاً رعایت کنید.
  • دهانشویه را عموماً باید یک مدت مشخص پس از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن غرغره کنید.
  • از دندانپزشک معالج خود بخواهید تا بهترین دهانشویه را به شما معرفی کند.
  • دهانشویه را ننوشید!
  • استفاده از دهانشویه برای کودکان کوچکتر از 7 سال مناسب نیست، چون ممکن است آن را قورت بدهند.
  •  

 

راهنمای خرید دهانشویه

 

مزایای اصلی دهانشویه

  • کنترل بهتر جرم و پلاک: مواد ضدعفونی کننده آنتی باکتریال موجود در بسیاری از دهانشویه های “درمانی” باکتری های عامل ایجاد جرم و پلاک دندان را از بین می برد و به پیشگیری از بیماری های لثه و پریودنتال ناشی از تشکیل شدن جرم کمک می کند.
  • جلوگیری و کنترل هالیتوز یا بوی بد دهان: تعداد افرادی که از بوی بد دهان خود ناراحت هستند، مشخص نیست؛ به علاوه تذکر دادن این موضوع به اطرافیان دچار این مشکل ممکن است باعث رنجش و شرمساری ایشان شود. به همین دلیل استفاده از دهان شویه برای رفع بوی بد دهان برای آسودگی خاطر خود و نزدیکان مان مفید است.
  • کمک به درمان التهاب و بیماری لثه: پس از ابتلا به بیماری های لثه فقط دندانپزشک می تواند آن را درمان کند. با این حال التهاب ناشی از عفونت را می توان با استفاده از دهان شویه مناسب حاوی تمام یا چند مورد از مواد اولیه ای چون کلرهگزیدین، متیل پارابن، پراکسید هیدروژن، بنزالکونیوم کلرید، تری کلوزان و هگزتیدین بهتر درمان کرد. تمام ترکیبات اشاره شده با هدف کشتن باکتری های بدی تهیه می شوند که به طور مداوم در دهان تولید می شوند.
  • تقویت دندان ها: تاثیر فلوراید بر تقویت دندان ها اثبات شده است. اما باید بدانید که مصرف درازمدت فلوراید ممکن است اثرهای جانبی نامطلوبی به دنبال داشته باشد. اگر چه فلوراید غالباً مفیدترین ماده دهانشویه برای قوی تر کردن دندان ها معرفی می شود، اما در واقع این مواد مقابله کننده با باکتری ها هستند که از دندان ها محافظت و آنها را تقویت می کنند.
  • از بین بردن باکتری های دهان و دندان : دهانشویه های درمانی، پلاک ها و باکتری ها دهان را از بین برده و همچنین از بروز مشکلاتی چون التهاب لثه ها جلوگیری می کنند.
  • از بین بردن باقیمانده غذا از لابلای دندان ها : دهانشویه در اصل به عنوان محلولی تمیزکننده یا ضدعفونی کننده برای مناطقی است که با مسواک به آن ها دسترسی نداریم. دهانشویه ها آخرین باقیمانده های غذا را که با مسواک و کشیدن نخ دندان از دهان خارج نشده اند را پاکسازی می کنند.
  • سفید کردن دندان ها : دهانشویه های حاوی مقادیر بالای پراکسید هیدروژن و گاهی بی کربنات سدیم مینای دندان را سفید می کند. فراورده های سفید کننده لکه های بزرگتر ایجاد شده در ناحیه های عاج نمایان دندان را که مینای آن ساییده شده است از بین نمی برد.

عوارض احتمالی استفاده از دهانشویه

هر چند استفاده از دهان شویه دندان ها و لثه ها را سالم تر می کند، اما بهتر است از عوارض احتمالی آن نیز آگاه باشید:

  • دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین در صورت استفاده درازمدت دندان ها را لکه و دهان را بدمزه می کنند.
  • مصرف بلندمدت دهانشویه های حاوی الکل دهان را خشک می کند و باکتری های خوب را از بین می برد. به علاوه این دسته از دهانشویه ها به مرور زمان لثه را تحریک می کنند.
  • به خاطر داشته باشید که دهانشویه جایگزینی برای مسواک زدن و نخ دندان محسوب نمی شود و تنها زمانی اثر مطلوب را به جا می گذارد را که پس از تمیز کردن فیزیکی به کار برده شود.
  •  

دهانشویه چیست

 

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
آشنایی با چای سیستوس و خواص فوق العاده آن
چای سیستوس یا سیستوس اینکانوس یکی از قدیمی ترین انواع چای بوده و قرن هاست در نواحی دریای اطراف دریای مدیترانه نوشیده می شود. این نوشیدنی خواص زیادی برای سلامتی و بوی بسیار مطبوعی دارد.
ادامه مطلب >
آشنایی با فواید بی نظیر روغن هسته سنجد
سنجد در داروسازی از قدمت بسیار طولانی برخورار است. وغن سنجد در کشور های چین، تبت، مغولستان و روسیه به عنوان درمانگر مشکلات گوارشی، افزایش دهنده گردش خون، تسکین دهنده درد و درمان کننده سرفه شناخته شده...
ادامه مطلب >
با خواص گیاه مرزه آشنا شوید
مرزه از اعضای خانواده نعناع است که ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشد، استفاده از گیاه مرزه مزایای سلامتی بسیاری برای بدن به همراه دارد.
ادامه مطلب >
محرومیت یک ساله روازاده از حرفه پزشکی!
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، حسین روازاده معروف به" حکیم روازاده" بر اساس رای هیات عالی انتظامی سازمان نظام پزشکی به یک سال محرومیت از اشتغال به حرفه پزشکی و وابسته در کل کشور محکوم شد....
ادامه مطلب >
معرفی با کیفیت ترین لنز رنگی سال 1401
چشم، تنها عضو از بدن است که به طور مستقیم اکسیژن را از هوا میگیرد. بنابراین، وقتی میخواهید با کمک لنز رنگی، تغییراتی در چهره و ظاهر خود ایجاد کنید، باید حتما به سلامتی قرنیه چشم هم توجه داشته باشید. ...
ادامه مطلب >
لوازم آرایشی یا لوازم کشنده!
 بیشتر خانم ها از فرط خوشحالی و ذوق زدگی هنگام خرید لوازم آرایشی جدید فقط به مارک آنها توجه می کنند و حتی نگاهی هم به فهرست مواد تشکیل دهنده آن نمی اندازند. این در حالی است که بعضی مواد به کار رفته د...
ادامه مطلب >
چای نعناع را چطور تهیه کنیم؟
برخی از چای ها دمای مختلفی برای دم شدن دارند ، زیرا دمای زیاد باعث سوزاندن برگ میشود.اما در چای نعنا شما میتوانید ، آب جوش را مستقیما بر روی برگ ها بریزید
ادامه مطلب >
یه نوشیدنی خوشمزه ی چربی سوز
هر فردی، حتی اگر اندام مناسبی داشته باشد، حداقل یک بار در عمرش به دنبال روش‌هایی بر ای لاغری شکم بوده است. چرا که شکم و پهلو اولین جایی از بدن هستند که چاق می‌شوند و از طرف دیگر جزو سرسخت‌ترین چربی‌ه...
ادامه مطلب >
برای آرامش قلب و روح چه سوره ای از قرآن را بخوانیم؟
برای آرامش درونی و اعصاب و روان، برای رفع نگرانی ها و استرس های خود چه دعایی بخوانیم؟
ادامه مطلب >