شنبه, 08 اردیبهشت,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چه مقدار کافیئن در پودر کاکائو وجود دارد؟


چه مقدار کافیئن در پودر کاکائو وجود دارد؟

کاکائو ماده اصلی در تولید شکلات است. پودر کاکائو خالص دارای خواص زیادی بوده و می تواند موجب بهبود سلامتی شود. از فواید پودر کاکائو می‌توان ‌به آنتی اکسیدانی و دارا بودن انواع ویتامین اشاره کرد. یکی دیگر از ویژگی های کاکائو، وجود کافئین در آن است. کافئین یک ماده شیمیایی خوراکی است که در گیاهان گوناگونی از جمله کاکائو، قهوه و چای یافت می‌شود. کافئین می تواند بر عملکرد مغز تاثیر گذاشته و از خواب آلودگی جلوگیری کند.

بنابر اعلام نشریه علمی جهان شیمی فیزیک، اگرچه در شکلات ها و نوشیدنی هایی مثل قهوه، ماده اولیه، تاثیر بسیار زیادی در طعم نهایی دارد، اما از آنجایی که اغلب این محصولات با آب مخلوط می شوند، کیفیت آب مورد استفاده نیز می تواند در طعم تاثیرگذار باشد. در برخی موارد برای خنثی سازی یا تشدید اثر آب، از آب های خالص و آب مقطر یا آب معدنی استفاده می شود. البته مصرف آب مقطر می تواند عوارضی نیز به همراه داشته باشد. در ادامه این مطلب بیشتر در مورد پودر کاکائو، کافئین و آب مقطر صحبت می کنیم.

 

پودر کاکائو چیست؟

کاکائو نوعی درخت از پنیرکیان است. این گیاه برگ‌هایی ساده دارد. گل های منظم، کوچک و قرمز رنگش در همه فصول به چشم می خورد. این درخت میوه های زرد رنگی دارد که حاوی ۲۵ تا ۴۵ دانه هستند. میوه ‌های کاکائو پس از چیده شدن، در انبار قرار گرفته تا بپوسند. دانه‌ ها، پس از پوسیده شدن میوه ها جمع ‌آوری می شوند. از این دانه ها پودر کاکائو تولید می‌شود. کاربرد پودر کاکائو در ساخت شکلات بسیار رایج است. امروزه شکلات به نوعی شیرینی دلچسب در سراسر جهان بدل شده است. بلژیک بیشترین میزان مصرف سرانه کاکائو در جهان را داراست.  

برای آماده سازی نوشیدنی حاوی پودر کاکائو کافیست تا به آن آب اضافه شود. از خواص پودر کاکائو خالص این است که به راحتی در آب حل می شود.

 

فواید پودر کاکائو:

نقش کاکائو به عنوان آنتی اکسیدان:

پودر کاکائو حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. ترکیبات آنتی اکسیدان از تشکیل رادیکال های‌ آزاد در بدن جلوگیری به عمل می آورند. ترکیبات آنتی اکسیدان‌ در پیشگیری از سرطان نقش مهمی دارند.

 

داشتن مقادیر بالای کربوهیدرات:

این ماده دارای مقدار زیادی کربوهیدرات است. کربوهیدرات به شکل نشاسته، فیبر محلول و غیر محلول است.

 

انواع ویتامین:

کاکائو سرشار از ویتامین است. از جمله ویتامین های موجود در کاکائو می توان به ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین C و ویتامین E اشاره نمود.

 

داشتن مواد معدنی مختلف:

کاکائو مقادیر زیادی از مواد معدنی مانند: منیزیم، روی، مس، کلسیم، آهن، پتاسیم و منگنز دارد.

 

مضرات پودر کاکائو :

مصرف پودر کاکائو در مقادیر بالا می‌تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. از عوارض پودر کاکائو می توان به یبوست و تکرر ادرار اشاره نمود. از عوارض دیگر مصرف پودر کاکائو موارد زیر هستند:

-ایجاد کک و مک

-ایجاد کهیر

-بالا رفتن مقدار اسید اوریک خون

-افزایش تپش قلب

-بروز بی خوابی

-ناراحتی های کبد و اعصاب

 

آشنایی با خواص کافئین:

چای، قهوه و کاکائو از معروف ترین گیاهان حاوی کافئین هستند. این ماده حتی در ساخت برخی از دارو ها نیز استفاده می شود. سازمان غذا و دارو (FDA) به دلیل خواص و کاربرد کافئین آن را به عنوان دارو و ماده افزودنی غذایی طبقه بندی نموده است. خواص کافئین آن را به یک آنتی اکسیدان بسیار قوی تبدیل نموده است. امروزه با افزایش میزان تقاضا برای استفاده از کافئین در صنایع غذایی و دارویی، فروش کافئین به صورت پودر نیز رشد قابل توجهی داشته است.

هم چنین بخوانید:

آیاکافئین باعث از بین رفتن خستگی میشود؟

پودر کاکائو چه مقدار کافئین دارد؟

 

خواص و فواید کافئین

برخی از مهمترین خواص کافئین عبارتند از:

-باعث افزایش سطح هوشیاری می شود.

-سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد.

--در کاهش وزن موثر است.

-خواص ضد سرطانی دارد.

-عملکرد و استقامت عضلات را بهبود می دهد.

-رادیکال‌های آزاد را از بین می برد.

-باعث کاهش سطح التهاب می شود.

-موجب کاهش سلولیت و تجمع چربی ها می شود.

-رشد مو را تحریک می کند.

 

آب مقطر چیست؟

آب مقطر، آبی است که آلاینده ها و مواد معدنی آن به طور کامل حذف شده باشد. آب مقطر را می توان از طریق فرآیند تقطیر به دست آورد. در واقع فرآیند تقطیر، تقلیدی از روند بازیافت آب در طبیعت است. طی فرآیند تقطیر، مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و سدیم همراه با آلاینده های مضر دیگر از آب خارج می شوند. در نتیجه مواد جامد محلول و باکتری های مضر موجود در آب مقطر تا حد زیادی حذف ‌شده‌اند.

پودر کاکائو چه مقدار کافئین دارد؟

 

کاربرد آب مقطر:

کاربرد در ابزار و درمان های پزشکی

کاربرد در انجام تست های شیمیایی و زیستی

کاربرد در صنایع بهداشتی و آرایشی

کاربرد آب مقطر در دستگاه های صنعتی

 

عوارض جانبی نوشیدن آب مقطر:

-داشتن طعمی یکنواخت

-کاهش عملکرد متابولیکی بدن

-افزایش حجم ادرار و عدم تعادل الکترولیت در بدن

-عدم جایگزینی مواد معدنی در اثر تعریق

-تغییر pH 

-تغییر در مقدار الکترولیت و مواد معدنی خون و بافت ها

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
آشنایی با کاربردها و فواید بی نظیر روغن آویشن
روغن آویشن از گیاه آویشن ساخته می شود که دارای بیش از ۴۰۰ نوع گونه است. آویشن گیاهی ، از خانواده ی نعناعيان است. اين گياه تا حدودي هميشه سبز است و دارای برگ های معطر است . روغن آويشن داراي خواصي بی ن...
ادامه مطلب >
کوله پشتی کوهنوردی و مسافرتی خوب چه ویژگی هایی دارد؟
شرکت های زیادی در دنیا به تولید کوله پشتی و سایر تجهیزات کمپینگ می پردازند. بعضی از این شرکت ها مانند ریی (REI) ، ای.ام.اس (EMS)، دیوتر (Deuter)، میلت (Millet) و لو آلپاین (Low Alpine) کوله پشتی های ...
ادامه مطلب >
پافر زنانه چیست و چه تفاوتی با کاپشن و جلیقه زنانه دارد؟
پافر بیشتر یک بادگیر است اما به دلیل اینکه داخلش از پر است بسیار گرم کننده است. از پافر بیشتر در مناطق بادخیز و کوهستانی استفاده می شود. بیشتر پافرها قابلیت ضد آب دارند. شما از پافر می توانید در مهما...
ادامه مطلب >
بادی نوزاد چیست؟ راهنمای خرید بادی نوزاد دخترانه و پسرانه
لباس نوزادی انواع متفاوتی دارند که یادگیری تفاوت و کاربرد هریک از آن ها برای والدینی که می خواهند در آینده نزدیک صاحب فرزند شوند، بسیار ضروری است. بادی، رامپر، سرهمی، انواع لباس های ست باز و چند تکه ...
ادامه مطلب >