ﺳﻪشنبه, 25 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟


چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟

شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.


برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

 بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

 

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

هم چنین بخوانید:

اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو

شستن مرغ

 

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
روشهای ساده تهیه پنکیک عالی
این یک دستورالعمل ساده است و اگر به دنبال یک دستور پخت پنکیک راحت هستید از همین جا شروع کنید! در اینجا چند راه آسان دیگر برای تهیه پنکیک خوشمزه وجود دارد.
ادامه مطلب >
با فرزند پرتوقع خود چگونه رفتار کنیم ؟
در حقیقت فرزندان محصول رفتار و تربیت پدر و مادر خود هستند. ولی سؤال اصلی اینجاست که چه رفتاری از والدین، منجر به تربیت و پرورش یک بچه پرتوقع می شود؟
ادامه مطلب >
یوگا و فواید آن برای سلامت بدن و درمان بیماری ها
در چند دهه اخیر یک صعود و افزایش ناگهانی در جامعه یوگا اتفاق افتاده است. نه فقط به این دلیل که تحقیقات مزایای یوگا را بهبود بخشیده باشد بلکه پزشکی حرفه ای و افراد معروف نیز این ورزش هیجان انگیز را پی...
ادامه مطلب >
۱۰ فیلم ترکیه ای برتر و پرمخاطب و نظرات کاربران
کشور ترکیه در صنعت سینما و فیلم‌سازی پیشرفت بسیاری کرده و انواع فیلم ترکیه ای به‌تازگی توانسته مخاطبان بسیاری از کشورهای جهان را به خود جذب کند. اگر شما هم به سینمای ترکیه علاقه‌مندید، مقاله امروز را...
ادامه مطلب >
چطور کتاب خوانی را برای کودکانمان جذاب کنیم ؟
اینکه پدر و مادرها چطور برای کودکان خود در سنین مختلف کتاب می‌خوانند، بر عشق کودکان به کتاب‌خواندن و آمادگی‌شان برای یادگیریِ خواندن، اثر زیادی دارد. این مقاله را بخوانید تا با ۱۱ نکته‌ای آشنا شوید ک...
ادامه مطلب >
طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی، درجه یک و خوشمزه
طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی از آن دستورهایی است که احتمالاً دنبالش می‌گردیم. این شیرینی محبوب معمولاً با شروع ماه رمضان در شیرینی فروشی‌های شهر عرضه می‌شود، اما پیدا کردنش در باقی ایام سال کار ساده‌ا...
ادامه مطلب >
جدیدترین ست های بارانی زنانه
در این مطلب قصد داریم شما را با نمونه هایی از ست بارانی زنانه آشنا کنیم. شما می توانید از آن ها ایده بگیرید.
ادامه مطلب >
10 کتاب پرفروش دنیا که هر خواننده‌ای را مجذوب خود می‌کنند
اهالی کتاب و کتاب‌خوانی معمولا درباره‌ی بهترین کتاب‌ها بایکدیگر صحبت می‌کنند و نظرات متفاوتی هم در این‌باره دارند، اما تعیین فهرستی از پرفروش ترین کتاب های دنیا موضوع دیگری است و برای تهیه‌ی فهرستی ا...
ادامه مطلب >
چه لباسی واسه دورهمی مناسب است؟
لباس های مناسبی برای مهمانی های دورهمی، وجود دارد که پوشیدن آن ها علاوه بر شیک شدن شما باید راحت باشد. لباس مناسب برای دورهمی های دوستانه نباید خیلی رسمی و یا مجلسی باشد. البته بعضی مواقع دورهمی حالت...
ادامه مطلب >