ﺳﻪشنبه, 28 فروردین,1403
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها


استفاده از عصاره برای بهبود طعم غذاها

در عصاره‌های آماده گوشت و مرغ یا سبزی، انواع چاشنی‌ها هم وجود دارد و پس از استفاده از آن‌ها، نیازی به اضافه کردن چاشنی به غذا نیست.

امروزه استفاده از عصاره ­های غذایی در بین مردم بسیار جاافتاده است. ظهورعصاره ­های متنوع از جمله عصاره گوشت بره، گوشت گوساله، مرغ، سبزیجات و ... در بیشتر دستو­رهای آشپزی باعث شد تا سری به خانم سُمی سوسنی بزنیم، یکی از سرآشپزهای مورد علاقه ی ما که بیش از 12 سال سابقه­ کار در رستورانها و کیترینگ­های بنام تهران را دارد. امروز با ایشان هم صحبت شدیم تا درباره استفاده از عصاره­ها در آشپزی برایمان بگویند.

 

خانم سوسنی، برایمان ازعصاره­ها بگویید. اصلا استفاده کردن ازعصاره را پیشنهاد می کنید؟

استفاده از عصاره در بهبود طعم غذا خیلی اهمیت دارد. مخصوصاً در رستورانها فرآیندی پیچیده و زمان بر است. مثلا برای تهیه عصاره مرغ باید آن را با مقدار زیادی سبزیجات تازه، به مدت 5 - 6 ساعت بپزیم، آن را از صافی رد کرده و بعد بسته بندی کنیم و در نهایت برای نگهداری در فریزر بگذاریم.

استفاده از عصاره: یکی از فوت و فن­ های آشپزی از قول یک سرآشپز

 

به نظر کار پرزحمتی می آید. آیا واقعاً به زحمتش می ارزد؟

اگر راه دیگری وجود نداشت، به این سوال جواب مثبت می دادم. اما راه ساده تری هم هست تا همان نتیجه را بگیریم.

می­توانیم با هزینه و زحمت بسیار کم، از قرص های عصاره ای استفاده کنیم که طعم و کیفیتی فوق العاده به غذا می دهند. به علاوه اینکه می­توانیم آن را در کنار دیگر ادویه­ جاتمان بدون نیاز به یخچال نگهداری کنیم.

 

شما به چه کسانی استفاده از عصاره را پیشنهاد می کنید؟

من به عنوان یک سرآشپز از این عصاره ها استفاده می کنم ولی حتی برای کسی که برای بار اول آشپزی می کند و هیچ شناختی از طعم و چاشنی ها ندارد هم بهترین راه حل است. مثلاً برای پخت مرغ اگر از عصاره مرغ استفاده بشود دیگر تردیدی نیست که آن غذا خوش طعم می شود.

 

یعنی با استفاده از چاشنی و ادویه به همین طعم نمی رسیم؟

ببینید من معتقدم که با استفاده از عصاره در غذاها به یک طعم ایده آل می رسیم که هیچ چاشنی و ادویه ای نمی تواند جایگزین آن شود. مثلاً من همیشه در پاستای چیکن آلفردو از عصاره ی مرغ  و عصاره قارچ الیت استفاده می کنم چون هیچ جایگزین دیگری آن مزه ای را که من می خواهم به غذا نمی­دهد.

 

در غذاهای ایرانی چطور؟ مثلا برای طبخ خورش ها هم از عصاره استفاده می کنید؟

اتفاقاً درمورد غذاهای ایرانی که برای خوشمزه شدن و جا افتادنشان نیاز به زمان و مهارت زیادی هست، تاثیر چشمگیری دارد. چون به اصطلاح به خورش قوام می دهد و آن طعم "خورشِ جا افتاده" را در زمان بسیار کمتری ایجاد می کند. برای مثال من در خورش قیمه از سه عصاره ی بره، زعفران و لیموعمانی استفاده می کنم. این به مراتب باعث صرفه جویی درهزینه نیزمی­شود. ممکن است ما به اینکه غذای ایرانی در زمان کم و با زحمت کم درست شود عادت نداشته باشیم، اما استفاده ازعصاره­ها واقعا می تواند آشپزی ایرانی را راحت کند.

 

درآخر هم یک پیشنهاد ویژه برای شما دارم: عصاره جوج الیت! فرض کنید به سفر می روید و می خواهید جوجه کباب درست کنید برای خوشمزه شدن و ترد شدن جوجه و از بین بردن بوی مرغ، باید جوجه را چند ساعت در مواد مختلف (پیاز و لیمو و زعفران و نمک و ادویه) بخوابانید که هم زحمت زیادی دارد و هم بسیار زمان بر است. به جای این کار، می­توانید با استفاده از عصاره ی جوج الیت در عرض یک ربع، یک جوجه کباب بسیارعالی درست کنید.

 

می توانید برای دریافت دستورهای غذایی متنوع تهیه شده با عصاره های الیت به وبسایت manoelite  سربزنید و حتی دستورپخت های خودتان را با بقیه به اشتراک بگذارید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
10 ایده خلاقانه برای تزیین سقف اتاق کودک
یکی از دغدغه‌های بزرگ والدین مخصوصا در سا‌ل‌های اول زندگی کودک این است که محیطی شاد و الهام بخش برای زندگی کودک‌شان فراهم کنند. مدل‌های بسیار زیبایی برای طراحی اتاق خواب پسرانه و دکوراسیون اتاق خواب ...
ادامه مطلب >
تغییر کوچک که تاثیری شگفت انگیز در خانه به جا می گذارد
برای تغییر در دکوراسیون لزوما لازم به بودجه زیاد نیست . شما میتوانید با ترفند های ساده و کوچک محیط خانه خود را زیباتر کنید.
ادامه مطلب >
همدان:از همدان دست خالی برنمی‌گردید
صنایع دستی شهر همدان در کنار آثار تاریخی، توجه گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب می‌کند و یکی از بهترین سوغاتی‌های این شهر به شمار می‌آیند. 
ادامه مطلب >
آشنایی با بزرگترین موزه های جهان ؛ دریچه‌ای به گذشته
موزه‌های بسیار بزرگی در گوشه‌ وکنار دنیا وجود دارد که با مجموعه‌های ارزشمند و چند هزار ساله‌ خود، هر گردشگری را به سفر در تاریخ و فرهنگ و هنر ترغیب می‌کنند.
ادامه مطلب >
10 ایده برای داشتن یک دکوراسیون پاییزی جذاب
همان‌طور که فصل‌ها با گذر ماه‌ها عوض می‌شوند و تغییر می‌کنند، دکوراسیون داخلی خانه هم می‌تواند همگام با آنها عوض شود. چیز زیادی تا فرارسیدن فصل پاییز نمانده است و می‌توانید از همین حالا با عوض‌کردن د...
ادامه مطلب >
13 پارک شگفت انگیز جهان را از دست ندهید + تصاویر
به طور کلی مکان های گردشگری و تفریحی متعددی در سرتاسر جهان وجود دارند، اما طراحی منحصر به فرد برخی از پارک های تفریحی در ابعاد و اندازه های مختلف موجب شده است تا به عجیب ترین پارک های دنیا تبدیل شوند...
ادامه مطلب >
کدوم ویزا رو میتونم بگیرم ؟
ویزا، یک سند رسمی است که به دارنده آن اجازه می‌دهد تا به یک کشور خارجی وارد شود. ویزا انواع مختلفی دارد که در زیر با انواع ویزا آشنا خواهید شد.
ادامه مطلب >
همدان: چی سوغات از همدان ببریم ؟
صنایع دستی شهر همدان در کنار آثار تاریخی، توجه گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب می‌کند و یکی از بهترین سوغاتی‌های این شهر به شمار می‌آیند. 
ادامه مطلب >
طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی به همراه با فوت و فن سیخ زدن
  "کباب کوبیده" برای آنکه طعم و لذت واقعی خود را داشته باشد حتما نیازمند یک سری از فوت و فن ها و نکات حرفه ای می باشد.
ادامه مطلب >